Pregatirile miresei| Sfaturi Part 1

Blog

După cum am promis, am revenit cu un nou clip.
De data aceasta, vorbim despre pregătirile Miresei – partea elegantă și frumoasă a nunții. Este și unul dintre momentele preferate ale unui fotograf de nuntă.
Este o experiență atât de nouă pentru noi, încât începem să regretăm că viața nu ne-a oferit o ocazie bună să facem lecții de dicție.

Să începem cu lucrurile de bază ca fim pe aceeași undă. Pregătirile miresei sunt compuse, de obicei, din: coafat, machiaj, îmbrăcatul miresei, ședința cu domnișoarele, ședința de portrete pentru mireasă, fotografiile cu familia, tradiții și obiceiuri. Toate acestea sunt, cumva, obligatorii și esențiale pentru a începe ziua nunții cu succes.

 • Prima parte, coafatul și machiajul, se pot desfășura la salon sau în locația unde vor avea loc pregătirile, în funcție de cum pot fi aranjate lucrurile. Dacă optezi pentru varianta – salon, atunci ar fi bine să informezi stiliștii despre prezența fotografului și, respectiv, a videografului. În mod normal, nu suntem un impediment, dar am întâlnit cazuri când alte persoane prezente în același salon s-au simțit frustrate de aglomerație și de faptul ca pot aparea în fotografiile voastre.
 • Nici o nunta nu este la fel și ai alegerea să faci fotografii în această etapa sau le putem omite, în functie de cum te simți mai bine. Deplasarea stiliștilor la locația unde te vei pregăti ni se pare o variantă mai avantajoasă pentru tine – nu trebuie să pierzi vremea în trafic și poți rămâne in mediul tău. De regula, aceasta etapa durează între 3 și 4 ore. Este bine să-țo rezervi suficient timp aici se pierde cel mai mult din intervalul pe care l-ai rezervat pentru pregătiri.
 • De obicei, nu fotografiem etapa de coafat pentru ca nici o mireasă nu își dorește în album fotografii fără make-up, excepție pot face fotografii mai dramatice cu lumini suplimentare, unde nu se vede fața nemachiată. Chiar și la make-up, ajungem să fotografiem doar spre final, la ultimele retușuri ale ochilor și la aplicarea rujului.
 • Profităm de prezența noastra la make-up ca să ne acomodăm și să ne obișnuim unii cu alții. Discutăm anumite momente ale nunții, facem fotografii de probă.
 • Din experiența noastră cele mai reușite fotografii de la pregătiri le facem atunci când avem o cameră destinată pentru acest scop – o cameră de hotel sau o una amenajată la localul unde va avea loc nunta – sunt opțiuni pe care le puteți lua în considerare atunci când planificați pregătirile.
 • Dacă aveți posibilitatea să faceți o alegere, atunci ar fi perfect să vă asigurați ca camera se află pe partea luminoasă a hotelului și nu în umbră, în prima parte a zilei, că aveți un geam mare. Optați pentru o cameră decorată în culori deschise, calde, feminine.
 • Dacă decideți să faceți pregătirile acasă, să vă asigurați că se întamplă într-o cameră luminoasă, aerisită, cu o sursă de lumina naturală – din nou, un geam cât mai mare.
 • După ce ați terminat etapa de machiaj/coafură, alocați minim 1 oră pentru pregătiri. Dacă puteți croi o oră și jumătate este și mai bine.
 • Nu-i așa că vreți să vă simțiți bine la începutul zilei și să nu vă copleșească senzația de supraaglomerare? Atunci vă recomandăm să aveți un număr cât mai mic de persoane la pregătiri. În prima parte este suficient să fie prezente doar domnișoarele sau alte persoane care vă vor ajuta să vă îmbrăcați.
 • În unele hoteluri exista chiar o limită pentru numărul de persoane care se pot afla într-o cameră în acelasi timp. Și atunci, este cel mai bine ca părinții și nașii sa ajungă la locația pregătirilor spre final.
 • Nu în ultimul rând am vrea să vorbim despre voi – Fiți voi, fiți naturale, nu urmăriți aparatul foto. Pe scurt – trăiți momentul! Noi încercăm să ne facem nevăzuți și neauziți până la etapa de portrete unde de implicăm maxim. Și apropo de portrete…
 • Ca să ne asigurăm că facem ce trebuie la etapa de portrete, am vrea să ne spui din timp dacă ai o latură preferată a feței pentru fotografii. Dacă nu știi care este acesta, încearcă să-ți faci un selfie, te vei întoarce imediat cu acea latură a feței spre telefon.

Nu uitați că aceasta este ziua nunții voastre! Bucurați-vă de ea din plin!

Enjoy Life! Frame Love!
Maya & Victor

CATEGORIES
SHARE

Related Posts
Featured
Oana & Emil – Wedding Day – Making of
11 lucruri pe care trebuie sa le stie fotograful tau
Sultana & Andrea – Trash the Dress – Vlog